Kezdőlap

KeresésBejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam...

Navigáció

Bemutatkozás
Hírek
Féléves programunk
Galéria
Eddigi programjaink
Szakmai anyagok
Webshop
Hegesztőgépeink
SzMSz
Támogatóink
Elérhetőségeink


Bemutatkozás

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki karán belül működő Hegesztési Szakosztály a Kármán Tódor Kollégium öntevékeny köre, amely 1979-ben alakult. A Szakosztály munkáját az Anyagtudomány és Technológia Tanszék oktatói segítik.

A Hegesztési Szakosztály céljául tűzte ki, hogy a leendő gépészmérnökök az egyetemen tanult, illetve a tananyagból kimaradt hegesztési és az ezzel kapcsolatos eljárásokat, berendezéseket, eszközöket, korszerű gyártási technológiákat a mindennapos gépészmérnöki gyakorlatban is megismerhessék, s ez által a hegesztés tudományának fortélyait könnyebben tegyék magukévá mind gyakorlati, mind elméleti síkon. Ennek kapcsán szakmai bemutatókat szervezünk, melyre külsős előadókat hívunk, valamint belföldi és külföldi gyárakat illetve kiállításokat látogatunk meg.

A Szakosztály programjai nyitottak, bárki tag lehet és bárki eljöhet a rendezvényeinkre. A növekvő létszám mellett próbáljuk a programok számának és minőségének növelésével kielégíteni az érdeklődök igényeit. A színvonalas megmozdulásoknak köszönhetően a tagok jól összekovácsolódtak, igazi közösséget alkotunk ahol a programokat közösen szervezzük.