Kezdőlap

KeresésBejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam...

Navigáció

Bemutatkozás
Hírek
Féléves programunk
Galéria
Eddigi programjaink
Szakmai anyagok
Webshop
Hegesztőgépeink
SzMSz
Támogatóink
Elérhetőségeink


Megkezdődött a "Hegesztési Konferencia" szervezése

2014. 01. 22. - 19:04 | BakosLevente | Kategória: Programok | 0 komment eddig

Több évtizedes hagyományt követve kétévente kerül megrendezésre hazánkban nemzeti, illetve nemzetközi kitekintésű átfogó hegesztési tanácskozás. Két esztendővel ezelőtt 2012. május 10–12. között került megrendezésre az Óbudai Egyetemen a 26. Hegesztési Konferencia és Hegesztéstechnikai Kiállítás a Gépipari Tudományos Egyesület Hegesztési Szakosztálya, a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés, valamint a házigazda, Óbudai Egyetem szervezésében. A rendezők a konferenciát Zorkóczy Béla professzor emlékének ajánlották, és felhívták a résztvevők figyelmét a 100 éve született Gillemot László professzornak emléket állító eseménysorozatra.

A 2012. évi konferencia hangsúlyosan a hegesztés gépesítésével és automatizálásával kapcsolatos témákat helyezte a középpontba. A köszöntőket követő ünnepélyes megnyitón kerültek – immár 25. alkalommal – átadásra a Zorkóczy Béla Emlékérmek. Ez alkalomból az ünnepi eseményre meghívást kaptak a család képviseletében a névadó gyermekei, Zorkóczy Levente professzor és Zorkóczy Ildikó, akik részére a Szakosztály elnöke és tiszteletbeli elnöke Emlékérmet adott át.

A konferencián kerültek átadásra a diplomaterv pályázatra benyújtott, sikeresen megvédett, hegesztés, hegesztett szerkezetek átalakítása, a hegesztést követő és az üzemelés során végzett vizsgálatok témakörökbe tartozó diplomatervek alkotói részére.

Új kezdeményezést jelentett Ézsiás István szobrászművész alkotásait és válogatását bemutató „Hegesztés a képzőművészetben” kiállítás megrendezése a konferenciával párhuzamosan.

A konferencia keretében megrendezett Fórum célja a felhasználó és kereskedő cégek képviselői közötti aktív, szervezett párbeszéd létesítése volt, mely a „Kalibrálás/validálás. Összetett szabályozású hegesztőgép kimeneti jellemzőinek ellenőrzése” téma köré csoportosítva került lebonyolításra.

A 26. Hegesztési Konferencián és Hegesztéstechnikai Kiállításon 56 szerző 34 tudományos, az alkalmazott hegesztési technológiát, a gépesítést, a robotalkalmazást, a szerkezetek gyártását és vizsgálatát, valamint a szakmai képzést bemutató előadására került sor.

27. Hegesztési konferencia

Az elődök munkáját folytatva 2014-ben megújuló tartalommal és partnerekkel kerül lebonyolításra a 27. Hegesztési konferencia. A május 22-24. között megrendezésre kerülő szakmai programot a Magyar Hegesztési Egyesület Dr. Rittinger János emlékének szentelve rendezi, központi témája a hegesztett szerkezetek integritása.

A Magyar Hegesztési Egyesület a Gépipari Tudományos Egyesület, a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés, a Magyar Anyagvizsgálók Egyesülete, a Magyar Roncsolásmentes Vizsgálati Szövetség és az Óbudai Egyetem együttműködésben megrendezendő konferencia szakmai területei

  • Hegesztett szerkezetek integritása, élettartam becslése
  • Hegesztett kötések és szerkezetek vizsgálata
  • Nyomástartó edények hegesztése
  • Hegesztett szerkezetek gyártás- és szereléstechnológiái
  • Hegesztett szerkezetek minősége
  • CAD/CAM rendszerek a hegesztett szerkezet gyártásban
  • Matematikai modellezés alkalmazása.

A rendezők várják a hegesztő, az anyagvizsgáló, a hőkezelő és a minősítő szakembereket foglalkoztató, az acélszerkezeteket és nyomástartó berendezéseket gyártó gazdasági szervezetek, cégek, valamint kereskedőházak, kutató intézetek, felsőoktatási intézmények szakembereinek jelentkezését előadássokkal.

A konferencia az Óbudai Egyetem Bécsi úti Neumann János központi épületében kerül megrendezésre (www.uni-obuda.hu). További információ a www.maheg.hu felületen, valamint a társszervezők honlapjain érhetők el.

 

 

Dr. Gáti József

konferencia elnöke