Kezdőlap

KeresésBejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam...

Navigáció

Bemutatkozás
Hírek
Féléves programunk
Galéria
Eddigi programjaink
Szakmai anyagok
Webshop
Hegesztőgépeink
SzMSz
Támogatóink
Elérhetőségeink


VI. országos Hegesztési Verseny összefoglaló

2018. 04. 24. - 09:30 | SimonGergo | Nincs kategória. | 0 komment eddig

A közel negyven éves múltra visszatekintő hallgatói öntevékeny kör, a BME Hegesztési Szakosztály idén is nagy sikerrel rendezte meg a VI. Országos Hegesztési Versenyt április 20-án. A megmérettetésen 9 csapatot alkotó 35 hallgató versenyzett, akik hegesztésben, metallurgiában, robotikában és más anyagtechnológiákhoz köthető tudományok területén folytatnak tanulmányokat. A versenyzők több felsőoktatási intézményből érkeztek, 1 csapat a kecskeméti Neumann János Egyetemről, 1 csapat a Miskolci Egyetemről, 2 csapat az Óbudai Egyetemről, míg a többi versenyző a BME-ről kerül ki. 

A délután kezdődő verseny egészen estig tartott, ahol 13 állomást kellett teljesítenie a csapatoknak. Mind elméleti, mind gyakorlati feladatok megoldásra kerültek: roncsolásmentes anyagvizsgálat,  kézi ívhegesztési eljárásváltozatok, csaphegesztés, gázszükséglet számítás, minősítésekben hibakeresés, ipari problémák megoldása stb. Az idei versenyt a BME Hegesztési Szakosztályának tagjaiból verbuválódott csapat nyerte.

Céges támogatóink is szép számmal akadtak, ezért minden induló ajándékot kaphatott, az első csapatok igen nagy értékben. Köszönjük a cégek képviselőinek, az Anyagtudomány és Technológia Tanszék dolgozóinak és a BME Hegesztési Szakosztály tagjainak a versenyfeladatokat és azok lebonyolítását. Reméljük, hogy a verseny ideje alatt minden résztvevő jól érezte magát és jövőre is részt vesz rendezvényünkön.

A versenyt támogatták ponttartással és/vagy nyereményekkel:

  • KÁTÉ
  • Fotókör

Az eseményen készült képek az alábbi linken érhetőek el.Ha kommentezni szeretnél, akkor lépj be, vagy regisztrálj :).