Kezdőlap

KeresésBejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam...

Navigáció

Bemutatkozás
Hírek
Féléves programunk
Galéria
Eddigi programjaink
Szakmai anyagok
Webshop
Hegesztőgépeink
SzMSz
Támogatóink
Elérhetőségeink


VII. Országos Hegesztési Verseny összefoglaló

2019. 05. 01. - 18:54 | SimonGergo | Nincs kategória. | 0 komment eddig
Az idén 40. évfordulóját ünneplő hallgatói öntevékeny kör, a BME Hegesztési Szakosztály minden eddiginél nagyobb érdeklődéssel övezve rendezte meg a VII. Országos Hegesztési Versenyt április 12-én. A szervezők a BME-n az Anyagtudomány és Technológia Tanszék laborjaiba várták a versenyzőket. A megmérettetésen rekord számú, 14 csapatot alkotó 56 hallgató vett részt, akik hegesztéshez, metallurgiához, robotikához és más anyagtechnológiákhoz köthető tudományok területén folytatnak tanulmányokat. A versenyzők több felsőoktatási intézményből érkeztek, 1 csapat a kecskeméti Neumann János Egyetemről, 1 csapat a Miskolci Egyetemről, 1 csapat a Pécsi Tudományegyetemről, 2 csapat az Óbudai Egyetemről, 2 csapat a Dunaújvárosi Egyetemről míg a többi versenyző a Budapesti Műszaki Egyetemről kerül ki. 

A 16 órakor kezdődő verseny egészen estig tartott, ahol 15 állomást kellett teljesítenie a csapatoknak. Mind elméleti, mind gyakorlati feladatok megoldásra kerültek: roncsolásmentes anyagvizsgálat,  kézi ívhegesztési eljárásváltozatok, csaphegesztés, gázszükséglet számítás, minősítésekben hibakeresés, ipari problémák megoldása stb. Az idei versenyt a Pécsi Tudományegyetem által delegált csapat nyerte, második helyre az Óbudai Egyetem csapata ért be, míg a dobogó harmadik helyét a BME egyik csapata foglalhatta el. 

Ipari támogatóink szép számmal akadtak, ezért minden induló ajándékot kaphatott, az első csapatok igen nagy értékben. Köszönjük a cégek képviselőinek, az Anyagtudomány és Technológia Tanszék dolgozóinak és a BME Hegesztési Szakosztály tagjainak a versenyfeladatokat és azok lebonyolítását. Reméljük, hogy a verseny ideje alatt minden résztvevő jól érezte magát és jövőre is részt vesz rendezvényünkön.

A versenyt támogatták ponttartással és/vagy nyereményekkel:

  • KTK Fotókör

Az eseményen készült képek az alábbi linken érhetőek el.Ha kommentezni szeretnél, akkor lépj be, vagy regisztrálj :).