Kezdőlap

KeresésBejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam...

Navigáció

Bemutatkozás
Hírek
Féléves programunk
Galéria
Eddigi programjaink
Szakmai anyagok
Webshop
Hegesztőgépeink
SzMSz
Támogatóink
Elérhetőségeink


Bemutatkoznak a VI. Hegesztési Nyári Egyetem támogatói

2019. 08. 29. - 20:18 | SimonGergo | Nincs kategória. | 0 komment eddig

Flexman Robotics Kft.

A Flexman Robotics Kft. A Yaskawa és az Axelent cégek hivatalos magyarországi képviselete.

A Yaskawa-Motoman ipari robotok az 1915-ben alapított Yaskawa Electric Corporation robottechnikai divíziójának termékei. Az első ipari robotot a cég 1977-ben készítette el, napjainkra több, mint 400 000 ipari robotot telepített világszerte, és ezzel a cég a világ legjelentősebb robotgyártó cégei közé került. A cég fejlesztései mértékadók a szakmában: ívhegesztési, ellenállás ponthegesztési, festési, palettázási célra optimalizált ipari robotok, az iparban elsőként alkalmazott 15 tengelyes kétkaros humanoid robotok, hibrid-kollaboratív robotok, MotoLogix PLC alapú robotprogramozás.

A jól ismert "mechatronika" kifejezést a Yaskawa vezette be, és védte le 1972-ben. A Yaskawa Motoman élenjáró fejlesztéseivel, és többek között az ívhegesztő robotrendszerek gyártásával szerzett hírnevet az elmúlt évtizedekben. Az elsőként kifejlesztett, ívhegesztési célra optimalizált robotkar kialakításában mai is egyedülálló megoldást kínál az ívhegesztési eljárások robotosításához. A cég kulcsrakész hegesztő robotrendszerei a felhasználói elvárásoknak messzemenőkig eleget tesznek: a műszaki paraméterek, a megbízhatóság és rövid megtérülési idő miatt a hazai gyártóiparban is méltán népszerűek.

Az első magyarországi értékesítésekre a nyolcvanas évek közepén került sor. Ezek közül az egyik hegesztőrobot 32 évet töltött termelésben, ami mutatja a technika megbízhatóságát és tartósságát.

A Yaskawa-Motoman magyarországi szakmai munkájába a hazai képviselet jelenlegi vezetője és tulajdonosa 1990-ben kapcsolódott be. A Flexman Robotics Kft. a Yaskawa robottechnikai üzletágának kizárólagos magyarországi partnereként a Motoman néven már hazánkban is jól ismert ipari robotok magyarországi értékesítésével, és a robottechnikához kapcsolódó szolgáltatásokkal segíti partnerei, ügyfelei munkáját.

A rugalmas automatizáláshoz kapcsolódóan a mechanikus biztonsági rendszerekhez az Axelent gépbiztonsági kerítéseit (kerítések, ajtók, zárak) és raktártechnikai kerítéseit kínáljuk, melyek a hagyományos kerítésekhez képest rendkívül gyorsan építhetők, és átépíthetők. 

Kiemelt jelenőségűnek tartjuk a tevékenységi körünkhöz tartozó ismeretek átadását szerezett képzések formájában is, robottechnika és az ahhoz kapcsolódó biztonságtechnika területén is. A robottechnikával kapcsolatos naprakész információkat, elméleti és gyakorlati tudásanyagot jó körülmények között rugalmasan, az igényekhez szabott képzések formájában oktatjuk. Képzéseinken szerzett tanúsítvány jó ajánlólevél az adott szakterület műveléséhez. Ha kommentezni szeretnél, akkor lépj be, vagy regisztrálj :).