Kezdőlap

KeresésBejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam...

Navigáció

Bemutatkozás
Hírek
Féléves programunk
Galéria
Eddigi programjaink
Szakmai anyagok
Webshop
Hegesztőgépeink
SzMSz
Támogatóink
Elérhetőségeink


Bemutatkoznak a VI. Hegesztési Nyári Egyetem támogatói

2019. 09. 10. - 08:19 | SimonGergo | Nincs kategória. | 0 komment eddig

GRANIT Csiszolószerszámgyártó Kft.

A magyar magántulajdonban lévő független GRANIT Csiszolószerszámgyártó Kft. Magyarország legnagyobb, minőségi köszörűszerszám gyártójaként több mint hatvan év szakmai tapasztalatával szolgálja vevőit.

A GRANIT termékek fő erőssége az aktív vevőszolgálaton és a piaci igények folyamatos követésén alapuló intenzív termékfejlesztés, mely évről-évre nagyobb teljesítményű, illetve egyre bonyolultabb feladatok megoldására is alkalmas szerszámokat ad a felhasználók kezébe. Készen állunk egyedi igények kielégítésére, szakembereink megoldásokat kínálnak, termékösszetételeket ajánlanak és új termékeket fejlesztenek konkrét köszörülési feladatokra.

A cég nagy hangsúlyt fektet a minőségre és biztonsági előírásokra. Termékeink minőségi alapanyagok felhasználásával, korszerű technológiával, szigorú minőségellenőrzési és biztonsági előírásoknak megfelelően gyártja készülnek, megfelelve ezzel megfelelnek az európai minőségi és biztonsági előírásoknak.

A cég Graniflex márkájú daraboló- és tisztítókorongjai már 1981-ben DSA (Deutscher Schleifscheibenausschuss) engedélyt kaptak. A vállalat 2003-tól folyamatosan meg tudja újítani a szabványnak megfelelő tanúsításait (MSZ EN EN ISO 9001:2001; MSZ EN ISO 14001:2005).

A vállalat 2004-ben a német oSa (Organization for the Safety of Abrasives) tagja lett, amely szervezetet a legnagyobb minőségi abrazív gyártók hozták létre. A GRANIT az oSa tagjaként a teljes termelési folyamatát figyelemmel kíséri, felügyeli és folyamatosan vizsgálja; folyamatosan ellenőrzi a termékek megfelelőségét az EN szabványoknak; elkötelezett az etikus üzletmenet, a maximális munkahelyi biztonság és a környezet védelme mellett.

Legfontosabb termékeink a főként korund és szilíciumkarbid szemcse alapú kerámia és műgyanta kötésű köszörűszerszámok, valamint az üvegszövet erősítésű daraboló és tisztítókorongok.

A vágó- és tisztítókorongok esetében a hagyományos Graniflex és Granit Economy termékcsalád mellett   prémium kategóriás Master termékeket is gyártunk.

A Graniflex termékcsaládot az ipari igénybevételnek megfelelően fejlesztettük ki. Nagy oldalstabilitású korongok, jobban ellenállnak a fokozott igénybevételnek. Vékony vágókorongoknál a speciális szemcsekombinációnak és hőkezelési technikának köszönhetően mérsékelt az anyagveszteség, pontosabb a darabolás, könnyebb és gyorsabb a munkavégzés. Köszörűkorongjaink kiváló forgácsoló képessége és hosszú élettartama biztosítja a gazdaságos köszörülési megoldást. Ezek a korongok megfelelnek a legszigorúbb nemzetközi szabványelőírásoknak.

A prémium minőségű vágószerszám a Cutting-Master vágási teljesítménye és kiemelkedően hosszú élettartama a legmagasabb igényeknek is megfelel. Vas-, kén-, klórmentes összetétel, így biztonsággal alkalmazható korrózióra érzékeny anyagok megmunkálására is.

A Grinding-Master prémium tisztító termékcsalád három üvegszövet erősítéssel készült, a legújabb technológiáknak köszönhetően növeltük a korongok leválasztási sebességét.

A Combi-Master vékony, nagy teljesítményű, összetett feladatok megoldására is alkalmas tisztítókorong.  Három különböző munkafázis – vágás, gyökölés, tisztítás – egyazon koronggal végezhető el szerszámcsere nélkül.

A lamellás csiszolótárcsák meghatározóvá váltak a felület megmunkálás területén.  A legyezőlapos korongok nagy leválasztási sebességükkel hozzásegítik a felhasználókat a csiszolási és végmegmunkálási költségeik csökkentéséhez. Granit Economy lamellás korongjaink a gazdaságos megoldást jelentik jó ár-érték arányt biztosítva. A Graniflap prémium kategóriás lamellás csiszolótárcsák nagy leválasztó képességű, agresszív korongok.

A kerámia kötésű korongok felhasználási területe nagyon sokféle lehet. A Granit Csiszolószerszám Kft. a széles spektrumú raktári termékek mellett készen áll az egyedi igények megvalósítására is.

A műgyanta kötésű szerszámok a kötőanyag kedvező tulajdonságainak köszönhetően a kerámia kötésű korongoknál rugalmasabbak, jobban ellenállnak a dinamikus igénybevételnek.

Granit Csiszolószerszám Kft. belföldön és külföldön egyaránt értékesíti termékeit, amelyek Magyarországon számos ismert viszonteladónál megtalálhatók. Emellett jelentős az export forgalma, melyet közvetlenül ill. leányvállalatain keresztül bonyolít.

Bővebb információk a www.granitabrasive.com weboldalunkon található.Ha kommentezni szeretnél, akkor lépj be, vagy regisztrálj :).