Kezdőlap

KeresésBejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam...

Navigáció

Bemutatkozás
Hírek
Féléves programunk
Galéria
Eddigi programjaink
Szakmai anyagok
Webshop
Hegesztőgépeink
SzMSz
Támogatóink
Elérhetőségeink


I. Online Országos Hegesztési Verseny beszámoló

2021. 06. 20. - 13:14 | SimonGergo | Nincs kategória. | 0 komment eddig

I.Online Országos Hegesztési Verseny Beszámoló

A több, mint negyven éves múltra visszatekintő hallgatói öntevékeny kör, a BME Hegesztési Szakosztály a pandémiás helyzethez alkalmazkodva rendezte meg az I. Online Országos Hegesztési Versenyt. A megmérettetésen 10 csapatot alkotó 36 hallgató versenyzett, akik hegesztésben, metallurgiában, robotikában és más anyagtechnológiákhoz köthető tudományok területén folytatnak tanulmányokat. A versenyzők több felsőoktatási intézményből érkeztek, 1 csapat a Miskolci Egyetemről, 3 csapat a Nyíregyházi Egyetemről, 3 csapat a Pécsi Tudományegyetemről, míg a többi versenyző a BME-ről kerül ki. 

A verseny két fordulóból állt. Az első fordulóban egy 50 kérdéses tesztsort kellett megoldani a csapatoknak, amelyre 2 óra állt rendelkezésre. A második fordulóban az Anyagtudomány és Technológia Tanszék munkatársai, valamint az ipari partnereink által kiírt, 15 darab feladatot kellett kidolgozni. Erre a csapatoknak 3 hét állt rendelkezésére. A feladatok különféle témakörökből kerültek ki: kézi ívhegesztési eljárásváltozatok, forrasztás, csaphegesztés, gázszükséglet számítás, minősítésekben hibakeresés, ipari problémák megoldása stb. Az idei versenyt a Miskolci egyetem által delegált csapat nyerte, második helyre a Pécsi Tudományegyetem csapata ért be, míg a dobogó harmadik helyét a Nyíregyházi egyetem egyik csapata foglalhatta el. 

Ipari támogatóink szép számmal akadtak, ezért minden induló ajándékot kaphatott, az első csapatok igen nagy értékben. Köszönjük a cégek képviselőinek, az Anyagtudomány és Technológia Tanszék dolgozóinak és a BME Hegesztési Szakosztály vezetőségi tagjainak a versenyfeladatokat és azok lebonyolítását. Reméljük, hogy a verseny ideje alatt minden résztvevő jól érezte magát és jövőre is részt vesz rendezvényünkön, amelyet már remélhetőleg jelenélti formában tudunk megtartani. 

A versenyt támogatták ponttartással és/vagy nyereményekkel:Ha kommentezni szeretnél, akkor lépj be, vagy regisztrálj :).